Grundskola

För dig som går på grundskolan

Grundskolan i Sverige sträcker sig över 9 år och är obligatorisk. Den ska ge en grund för fortsatta studier. Det finns några val som du behöver göra under dina år på grundskolan. I årskurs 6 är det val av språk och i årskurs 9 gör du ditt val till gymnasiet. Det finns många olika saker som man ska ha koll på, därför har vi samlat information på en och samma sida för att du ska slippa leta. Under varje knapp hittar du mer information.

Studie- och yrkesvägledaren på din skola är expert på att guida dig vidare genom dina val.

Lycka till!

Kontakta vår centrala syv

Finns det frågor som du inte hittar svaret på? Då är du varmt välkommen att ställa din fråga direkt till vår centrala Studie- och yrkesvägledare Åsa. Hon kan svara på frågor kring information och fakta. För ett djupare vägledningssamtal eller frågor kring din individuella studieplan rekommenderar vi att du vänder dig till studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Fyll i kontaktformuläret och ange om du vill ha kontakt via mail eller bli uppringd på telefon alternativt boka in ett digitalt möte via Teams. Det viktigaste är att du får svar på dina frågor och kan göra ett välgrundat val. Du får svar inom 24 timmar.