Gymnasiet

För dig som går på gymnasiet

Gymnasiet är en frivillig, treårig utbildning för dig som har avslutat grundskolan. De flesta söker till gymnasiet direkt efter årskurs 9. Här har vi samlat information om hur gymnasiet fungerar, om eftergymnasiala studier samt vad som kan vara bra att tänka på. Studie- och yrkesvägledaren på din skola är expert på att guida dig vidare genom dina år på gymnasiet och inför framtiden. 

Lycka till! 

Kontakta vår centrala syv

Finns det frågor som du inte hittar svaret på? Då är du varmt välkommen att ställa din fråga direkt till vår centrala Studie- och yrkesvägledare Åsa. Hon kan svara på frågor kring information och fakta. För ett djupare vägledningssamtal eller frågor kring din individuella studieplan rekommenderar vi att du vänder dig till studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Fyll i kontaktformuläret och ange om du vill ha kontakt via mail eller bli uppringd på telefon alternativt boka in ett digitalt möte via Teams. Det viktigaste är att du får svar på dina frågor och kan göra ett välgrundat val. Du får svar inom 24 timmar.